Activiteiten


Onze activiteiten


Regelmatig organiseren wij interessante en leerzame clinics. Een leerzaam evenement voor zowel meerijdende combinaties en toeschouwers, die op deze manier hun kennis over het paardrijden kunnen vergroten. Denk hierbij o.a. aan proefgerichte clinics of clinics ter verbetering van de houding en zit. Als lid van onze vereniging kun je met een leuke korting deelnemen aan deze activiteiten! 


Al onze activiteiten worden eerst via onze nieuwsbrief verzonden naar onze leden. Als lid van onze vereniging heb je hierdoor ook de eerste mogelijkheid om in te schrijven voor onze activiteiten. Hierna delen wij onze activiteiten op Facebook en onze website. 


Voor het komende jaar zijn wij nog druk bezig met het verzinnen van leuke clinics, lezingen, excursies. Heb je zelf nog leuke ideeën, dan horen wij dat graag! De volgende activiteiten hebben wij de afgelopen jaren georganiseerd:

Dressuur

 • Dressuurclinics
 • Oefendressuur
 • Proefgericht rijden
Springen

 • Springclinics
 • Oefenspringen
 • Onderlinge springwedstrijd

Overig

 • Flexchair
 • Ruiter Training
 • Cursus Vlechten
 • Bewust Wedstrijd Rijden
 • Paardenfysiotherapie
 • Hartslagmeting


PSV Sliedrecht

Clubkampioenschap


Ieder jaar organiseren wij als afsluiting van het jaar een Clubkampioenschap!
Leden van PSV Sliedrecht kunnen hieraan deelnemen en strijden voor de titel:
“Clubkampioen PSV Sliedrecht”


Om kans te maken op deze gave titel die je in de maand november én december een proef te rijden, waarbij de proef beoordeelt wordt door een officiële KNHS jury.


Naast onze mooie wisseltrofee voor de allerbeste combinatie hebben wij diverse andere leuke prijzen beschikbaar. Er zal een klassement worden opgemaakt voor:
Alle paarden rubrieken (in handicap);
Alle pony rubrieken (in handicap).


De Clubkampioen is de combinatie die op beide onderdelen, de videoproef én de finale proef, gemiddeld het hoogste percentage verreden heeft.


CHIO

Zuid-Holland Cup


Ieder jaar neemt een equipe, bestaande uit twee M- en twee Z-combinaties van PSV Sliedrecht, deel aan de CHIO Zuid Holland Cup.


Hier strijden tussen de 35 en 40 verenigingen, in het Kralingse Bos tijdens het CHIO Rotterdam, om deze cup. Een spannende en vooral gezellige wedstrijd waar wij in een team deelnemen aan deze compititie! 


Herfstmeeting


In oktober nemen wij elk jaar weer met een BL-equipe en MZ-equipe deel aan de herfstmeeting. De herfstmeeting is een wedstrijd in teamverband, waarbij elke vereniging kan deelnemen met een team.


Elk team bestaat uit minimaal 3 of maximaal 4 combinaties. Tijdens de Herfstmeeting wordt de eerste proef van de maand oktober verreden en komen de behaalde winstpunten in aanmerking voor registratie. 


Teamdressuur


Teamdresuuur of afdelingsdressuur wil zeggen dat je een dressuurproef in een vier- of zestal rijdt, dus in een team. Het komende seizoen is teamdressuur ook onderdeel van de outdoorkampioenschappen in de regio en mogen de beste teams in de klasse L t/m ZZ aan start komen op de Hippiade. Er zijn titels te verdienen in de afdelingsdressuur vier- en zestallen en er is ook een KNHS-kampioenschap teamdressuur viertallen kür op muziek!


Onder leiding van Kevin Heezen zijn er inmiddels meerdere teams gestart op de regio en de hippiade. Team Horses For Heezen rijdt voor PSV Sliedrecht en is al jaren een begrip voor de afdelingsdressuur en teamdressuur.
Tijdens de Nederlandse kampioenschappen hebben zij meerdere malen zilveren en bronzen medailles behaald. Ook afgelopen indoor seizoen wist Team Horses For Heezen zich na de selectie wedstrijden als hoogst geplaatste te selecteren voor Indoor Brabant, waar zij de finale hebben gereden.


Met een team ruiters van PSV Sliedrecht wordt er getraind om als team deel te nemen aan afdelingsdressuurwedstrijden. Lijkt het jou ook leuk om een dressuurproef in een vier- of zestal te rijden? Neem dan zeker contact met ons op of Kevin Heezen!