Activiteiten


Onze activiteiten


Regelmatig organiseren wij interessante en leerzame clinics. Een leerzaam evenement voor zowel meerijdende combinaties en toeschouwers, die op deze manier hun kennis over het paardrijden kunnen vergroten. Denk hierbij o.a. aan proefgerichte clinics of clinics ter verbetering van de houding en zit. Als lid van onze vereniging kun je met een leuke korting deelnemen aan deze activiteiten! 


Al onze activiteiten worden eerst via onze nieuwsbrief verzonden naar onze leden. Als lid van onze vereniging heb je hierdoor ook de eerste mogelijkheid om in te schrijven voor onze activiteiten. Hierna delen wij onze activiteiten op Facebook en onze website. 


Voor het komende jaar zijn wij nog druk bezig met het verzinnen van leuke clinics, lezingen, excursies. Heb je zelf nog leuke ideeën, dan horen wij dat graag! De volgende activiteiten hebben wij de afgelopen jaren georganiseerd:

Dressuur

 • Dressuurclinics
 • Oefendressuur
 • Proefgericht rijden
Springen

 • Springclinics
 • Oefenspringen
 • Onderlinge springwedstrijd

Overig

 • Flexchair
 • Ruiter Training
 • Cursus Vlechten
 • Bewust Wedstrijd Rijden
 • Paardenfysiotherapie
 • Hartslagmeting


PSV Sliedrecht

Clubkampioenschap


Ieder jaar organiseren wij als afsluiting van het jaar een Clubkampioenschap!
Leden van PSV Sliedrecht kunnen hieraan deelnemen en strijden voor de titel:
“Clubkampioen PSV Sliedrecht”


Om kans te maken op deze gave titel die je in de maand november én december een proef te rijden, waarbij de proef beoordeelt wordt door een officiële KNHS jury.


Naast onze mooie wisseltrofee voor de allerbeste combinatie hebben wij diverse andere leuke prijzen beschikbaar. Er zal een klassement worden opgemaakt voor:
Alle paarden rubrieken (in handicap);
Alle pony rubrieken (in handicap).


De Clubkampioen is de combinatie die op beide onderdelen, de videoproef én de finale proef, gemiddeld het hoogste percentage verreden heeft.


CHIO

Zuid-Holland Cup


Ieder jaar neemt een equipe, bestaande uit twee M- en twee Z-combinaties van PSV Sliedrecht, deel aan de CHIO Zuid Holland Cup.


Hier strijden tussen de 35 en 40 verenigingen, in het Kralingse Bos tijdens het CHIO Rotterdam, om deze cup. Een spannende en vooral gezellige wedstrijd waar wij in een team deelnemen aan deze compititie! 


Herfstmeeting


In oktober nemen wij elk jaar weer met een BL-equipe en MZ-equipe deel aan de herfstmeeting. De herfstmeeting is een wedstrijd in teamverband, waarbij elke vereniging kan deelnemen met een team.


Elk team bestaat uit minimaal 3 of maximaal 4 combinaties. Tijdens de Herfstmeeting wordt de eerste proef van de maand oktober verreden en komen de behaalde winstpunten in aanmerking voor registratie. 


Ruitergym


In samenwerking met Manege de Schakel in Ameide vind op woensdagavond 21 februari 2024 een avond Ruitergym plaats.

Leden van PSV Sliedrecht kunnen deze avond al bijwonen voor maar € 5,- p.p.


Proefgerichte clinic


In samenwerking met Manege de Schakel in Ameide vind op zaterdag 2 maart 2024 een Proefgerichte clinic plaats.

Onder leiding van ORUN gediplomeerd Grand Prix jurylid Ruud Schaeffer trainen voor een perfecte proef.

Leden van PSV Sliedrecht kunnen aan deze clinic deelnemen voor het zelfde tarief als Manege de Schakel klanten,  € 35,- p.p.


Educatieve avond


In samenwerking met Manege de Schakel in Ameide vind op vrijdagavond 19 april 2024 een leerzame Educatieve avond plaats.

Zefanja Vermeulen komt een lezing geven over de anatomie van het paard.

Leden van PSV Sliedrecht kunnen deze avond bijwonen voor maar  € 12,50 p.p.